Австрийско посолство София редовно организира проекти във всички сфери на културата. При програмирането се съблюдават насоките за австрийската външна културна политика.

Основният фокус в културната програма е насочен към представянето на съвременно австрийско изкуство от всички жанрове. Някои проекти на посолството като Австрийските музикални седмици в България имат повече от 20-годишна история, други по-големи проекти като FLUCA – австрийски културен павилион Пловдив са нови инициативи.

Посолството активно сътрудничи с организаторите на най-важните български фестивали във всички области на изкуството и редовно прави възможно присъствието на австрийски участници.

Виртуално събитие

Ще Ви представим различни аспекти от работата на преводачите. Ще Ви срещнем с преводачи на художествена литература, ще научите за работата в рамките на проекта виртуална библиотека „Проф. Иван Шишманов“ за превод на българска литература. Ще Ви запознаем с Гергана Фъркова – преводач и преподавател по немски език в СУ „Св. Климент Охридски“ .

И, разбира се, ще Ви представим някои забележителности на Австрия.

Заедно с Вас ще бъдат заместник-посланик Константин Заупе и Анета Генкова, сътрудник по културните въпроси и преводач в Австрийско посолство.

Участвайте в срещата!

или

гледайте в YouTube