Публикация: Унгарски културен институт
  • София, ул. „Аксаков“ 16

Унгарският културен институт в София вече повече от 70 години е място за срещи на всички, които се интересуват от съвременна и класическа унгарска култура, наука и образование. Институтът се занимава преди всичко с организиране на културни прояви (напр. литературни четения, концерти, филмови прожекции, изложби, гастрономия), но освен това редовно участва в различни български фестивали. В Института организираме обучение по унгарски език за всички, които проявяват интерес към този специфичен език; в библиотеката ни могат да се намерят почти всички преведени на български унгарски книги; в галерията си посрещаме посетителите с интересни изложби; в конферентна си зала освен представяния на книги, прожекции и кръгли маси провеждаме и прояви, насочени към унгарската диаспора в България.

Представяйки унгарската култура, наша цел е да създадем преживяване, да предадем знания и да предизвикаме вдъхновение; също така бихме искали да стимулираме връзките между унгарските и българските професионални общности в областта на културата, науката и образованието.

Унгарският културен институт в София е част от Посолството на Унгария в България.

Виртуално събитие

Защо е хубаво да знаем унгарски?

Видеообръщения от студенти „Унгарска филология“ и деца. Викторина.

Въпроси от УКИ, отговори от публиката. Въпросите са свързани със забележителностите и личностите на Унгария и са от областта на географията, историята, кулинарията, музиката, изобразителното изкуство и т.н. Целта е участниците във викторината да научат повече неща за Унгария.

Кратка видеоразходка из Унгарския културен институт.

Що е то УКИ и какви са възможностите за изучавне на унгарски език в България?

Модератор: Сандра Мишкеди, директор на УКИ, и водещ на викторината

Участвайте в срещата!

или

гледайте в YouTube