Чешкият център в София е най-старата чешка институция от този тип в чужбина, а същевременно е и сред най-дълго действащите в България чуждестранни културни организации.

Чешкият център разполага с пространства, които се състоят от галерия, зала с подиум и възможност за прожекции на партерния етаж, както и библиотека на втория етаж. В концепцията ни са включени следните дейности: организиране и партниране на събития от културен, художествен, научен характер; подпомагане участието на чешки творци в чуждестранни проекти, като напр. авторски четения, кураторски пребивавания, представяне на чешки театрални групи, музиканти на български фестивали и др.; курсове по чешки език за възрастни (нива A1 – B2).

Библиотеката на Чешки център разполага с фонд от близо четири хиляди книги. Въпреки че Чешкият център е със седалище в София, не ограничаваме дейността си само в столицата, а организираме събития и в много други български градове.

Виртуално събитие

40-минутна презентация на онлайн урок по чешки език с лектор-носител на езика с перфектен български език.

Урокът е подходящ за всички, които искат да научат важни фрази на чешки език, да упражнят правилното произношение, както и безпроблемната комуникация на чешки език в ежедневието.

След презентацията ще говорим с нашите почитатели и въобще почитателите на чуждите езици за богатия фонд на библиотеката на Чешки център на езикови помагала, подпомагащи превода и ученето на езика, както и за възможностите за езикови курсове в онлайн или присъствена форма на различни нива.

Ще завършим с езикова игра с думи и картинки за най-малките.

Участвайте в срещата!

или

гледайте в YouTube