Посолството на Словашката република в София има дипломатическо и консулско представителство в Република България. Една от основните дейности на Посолството е защита на интересите на Словашката република и нейните граждани в Република България.

Посланието на нашето дипломатическо представителство се изразява в подпомагане на задълбочаването на словашко-българските отношения, които са като отношения между близки партньори и в рамките на ЕС и НАТО те се характеризират с добро ниво на динамизъм и интензивност на сътрудничеството и взаимните контакти.

Нашата задача е да работим активно върху подкрепата и цялостното развитие на двустранните политически, икономически, културни отношения, както и върху задълбочаването на контактите между нашите академични институции и гражданите на двете страни.

България стана втори дом на стотици словаци и затова грижата за нашите сънародници и подпомагане на поддържането на словашкия им дух и отношенията им със Словакия също са неразделна част от дейността на нашето посолство.

Виртуално събитие

Защо е хубаво да знаем словашки?

Модератор: Ивана Марксфелдова, Консул, Посолство на Словашката Република

Как звучат на български популярни словашки поздрави, обръщения, езикови игри и думи и поговорки?

Участвайте в срещата!

или

гледайте в YouTube